Malzemeler:
125gr. Margarin
1Su bardağı un
1Su bardağı toz şeker
5 Su bardağı Süt
1paket vanilya
Çilek sosu:
500gr. Çilek
3-4yemek kaşığı şeker(pudra şekeride olabilir)
2Yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
Geniş bir tencerede margarin eritilip un eklenerek un kokusu çıkana dek kavrulur ve süt eklenerek devamlı karıştırılır şeker ilave edilip koyulaşana dek pişirilir en son vanilya eklenip ocaktan alınarak mixerle çırpılır...eğer borcamda yapılacaksa sudan geçirilmiş borcama dökülür...
Sos için çilekler yıkanıp robotton geçirilip,şeker ve nişastada eklenerek küçük bir tencerede karıştırılarak pişirilir...Tavuk göğsünün üzerine dökülür...
(eger benim gibi bir kalıpta yapılacaksa ilk olarak çilek sosu dökülüp sonra tavuk göğsü dökülür ve servis yapmadan önce kalıp ters çevrilerek çıkartılır.)
Tatlı soğumaya bırakılır soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletilir..
Afiyet olsun...
1 yorum:
nefis görünüyor Serabım,sunuma bayıldım :)
Yorum Gönder