15 Ocak 2012 Pazar
ETLİ NOHUT
ETLİ NOHUT
2Su bardağı Nohut
250-300gr. kuşbaşı kuzu eti
1Kuru soğan
1kaşık domates salçası
1kaşık biber salçası
Sıvıyağ veya Tereyağ
Tuz,kırmızı toz biber
Su
Yapılışı:
İlk olarak nohut geceden tuzlu suda ıslatılır..Sabah bir tencereye alınarak haşlanır ve suyu süzülür...
Bir tencereye etler alınıp suyunu salıp tekrar çekene kadar sotelenip üzerine yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur salçalar ilave edilip kavrulduktan sonra nohutta eklenip karıştırılıp suyu eklenir tuz ve kırmızı biberde eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır..
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
mmmm...
misss miss..
:))
ellerinize sağlık..
tam kıvamında görünüyor...
mutlu pazarlar:)
Bir tabak kaldı mı adaşim? Nefis görünüyor cnm eline sağlık.
karnım tok olmasına rağmen. inanılmaz canım çekti..ellerine sağlık..sevgiler..
Yorum Gönder