5 Nisan 2015 Pazar

ELMAS KURABİYE

























  

Malzemeler:
250 gr. Tereyağ
1çay bardağı pudra şekeri
1Yumurta
1paket kabartma tozu
3yemek kaşığı kakao
1paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Toz şeker
Nutella 

Yapılışı:
Derin bi yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı,pudra şekeri ve yumurta alınarak karıştırılıp vanilya,kabartma tozu,kakao ve un ilavesiyle yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır toz şekere bulanıp ortalarına işaret parmağınızla bastırıp çukurlar yapılır yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizilir önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir....
Fırından çıkıp soğumuş olan kurabiyelerin çukur kısımlarına nutella konur...
Afiyet olsun....
 

Hiç yorum yok: