8 Haziran 2009 Pazartesi

BECHER KUCHEN(BARDAK KEK)
























Çok pratik ve bir okadarda lezzetli bir kek..Bu kekin özelliği malzemelerin schmandın kendi bardağıyla ölçülerek yapılmasında,adınıda ordan alıyor zaten :)

BECHER KUCHEN
Malzemeler:
1Tane Schmand
1schmandın bardağıyla ölçülmüş Un
1schmand bardağıyla ölçülmüş Şeker
1schmand bardağıyla ölçülmüş çekilmiş badem
3Yumurta
1/2 schmand bardağıyla sıvıyağ
1Paket kabartma tozu
İsteğe göre kuru üzüm(ben koymadım)

Üzeri için:
1Paket bitter çikolata

Yapılışı:
İlk olarak bir çırpma kabına Schmand boşaltılır,boş olan bardak ölçülerek sırasıyla tüm malzeme eklenip mixerle 3dk. çırpılır.Yağlanmış kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir.
Kek fırından çıkıp soğuduktan sonra bitter çikolata benmari usulü eritilip üzerine sürülür ve süslenir..
Afiyet olsun..

Sevgili
papatya prenses ve mutfaktaki zaman arkadaşlarım schmandın resmini koymamı istemişler:) işte arkadaşlar schmandı kullanacaksınız bardağıda ölçünüz olacak:))



26 yorum:

  1. biz bu keki yapmak istersek ne gibi bi bardakla ölçücez. resmini koysaydın bari:)

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. canimcimm cok tesekkur ediyorumm ziyaretinle cok daha iyi oldum;))
    kek harika gorunuyor canimm ellerine saglik bir dilimcik aldim...
    Bu saatte nasil hazmediceksem:P

    canim ya bide su Schmandin bardagini cok merak ettim:SS
    cahilligime verr:PP
    opuyorumm iyi bir hafta gecirmen dilegiyle canimm

    YanıtlaSil
  3. Schmandi biz kahvaltilarda balla beraber tüketiyoruz ama eminim kekide nefis oluyordur,ölcüsünün kendi kabiyla olmasi ilginc geldi görüntüye bakilirsada bire bir tutmus ellerine saglik canim...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili papatya prenses bahsettiğim özel bir bardak değildi aslında kekde kullanılacak olan schmandın bardağıydı:) ama yinede başta benim düşünmem gerekirdi tabi schmandı bilmeyenlerde olabilir teşkr ederim hatırlattığın için:) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım arkadaşım mutfaktaki zaman sanada çok teşkr ederim hatırlattığın için:) bak hemen resmi çekip koydum:) söz dinlerim ben:)

    YanıtlaSil
  6. Srapçım harika görünüyor. Ellerine sağlık. Bu saatte nasıl canım çekti.

    YanıtlaSil
  7. tatlimm cok tesekkur ederim canim arkadasimm...
    inanki deniycem sonrada catir catir yayinliycamm:)))hihihi
    tabi izin verirsenn:SS

    hahaha uyku saatim geldi sanirim ondan bu hallerim maruz gorr:)))

    opuyorumm canimcimm

    YanıtlaSil
  8. canım benim,ne kadar güzel bir kek olmuş.nefis görünüyor.üzerindeki çikolata sos muhteşem.ellerine sağlık hayatım.öptümmm.

    YanıtlaSil
  9. Canım kekin harika gözüküyor ellerine sağlık mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle....:)

    YanıtlaSil
  10. merhabalar:)yazının basındayken nası bı bardakmıs yazayım dıye dusunurken zaten resmını koymussun serap,ellerıne saglık
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Serap, gercekten cok pratik görünüyor ve de leziz, ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  12. Serapcim ellerine saglik.
    cok degisik bir yöntemmis.
    canim schmandin bardagini koymussun ama,tr de varmi acaba?
    Sence en yakin ne olur schmand yerine?
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  13. Serapcim ben almanyadayimda:))
    Ne bileyim Tr dekileri düsündüm iste.
    Bencede eksi kremadir herhalde:)))
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Serapcim simdi bu pasta nefis olurdu kahvemin yaninda.Cok harika görünüyor canim,ellerine saglik. Bana Sodyumu sormusun,sodyum natrium dur,yani sodyum kloril asittir gida icin olan. Almanyada eczanelerde bulunur sanirim türkiyedede olmasi gerekir. Az miktarda kullanilir. Simitlerin üzerindeki degisik tadi veren maddedir.Laugebötchenlerde de olan.Insal aciklayabilmisimdir canim.Sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık arkadaşım çok hoş görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. bende bir arkadasimda quarklisini yemistim,ölcüsüde pratik nefis görünüyor canim elcegzine saglik

    YanıtlaSil
  17. SERAPCIM ELMALI IRMIK TATLISINI YAPTIM COK BEGENDIM HAFIF PRATIK BIR TARIF:
    TARIFI AYNEN SENDEN KOPYALADIM CÜNKI BIREBIR TARIFI YAPTIM;COK TESEKKÜR EDERIM TARIFI YAYINLADIM:
    ÖPTÜM KOCAMAN

    YanıtlaSil
  18. schmandı anlamadım..ama keke bayıldım.nefis görünüyor..ellerine sağlık canım...tariflere çok ara verme olur mu..sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Kekin çok güzel olmuş Serap'cım. Ellerine sağlık canım. Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Serapcigim canim benim kek muhtesem olmusta cok afadersin "Schmand" ne oldugunu pek anlayamadim krem peynirmi,yogurtmu sokellami anlayamadim sorsam ayip olmaz degilmi canim
    ellerine saglik cok opuyor sevgilerimi birakiyorum.

    YanıtlaSil
  21. Serapcigim canim benim kek muhtesem olmusta cok afadersin "Schmand" ne oldugunu pek anlayamadim krem peynirmi,yogurtmu sokellami anlayamadim sorsam ayip olmaz degilmi canim
    ellerine saglik cok opuyor sevgilerimi birakiyorum.

    YanıtlaSil
  22. cnm..ellerine sağlık..peki schmand ne..

    YanıtlaSil
  23. canım Serabım kek enfes görünüyor canım ellerine sağlık.bende senin elmalı tartın didem versiyonlusundan:)) yaptım.harika oldu.şimdide yayınladım.çokkk teşekkür ederim.öptüm..canımsın..

    YanıtlaSil
  24. Serapcığım ellerine sağlık canım.çok leziz görünüyor.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. Serapcigim verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim hayirli geceler canim.

    sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  26. enfes görünüyor ellerine sağlık arkadaşım hayırlı cumalar

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM:)