KALAMAR TAVA
Malzeme:
500gr.Kalamar
1Yemek kaşığı toz şeker
1Tatlı kaşığı karbonat
1/2 Limon
1Su bardağı un
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
İlk olarak temizlenip yıkanmış, halka doğranmış kalamarlar(ben buzlukta satılanlardan alıyorum) derin bir kaba alınır, üzerlerine şeker,karbonat ve limon suyu ilave edilerek ovulur bu arada köpürecektir iyice ovduktan sonra buzdolabına kaldırılıp 3-4 saat bekletilir..
Buzdolabından aldıktan sonra süzgeçe konulup suyu süzdürülür..Diğer tarafta unun içine tuz atılıp karıştırılır..Kalamarlar una bulanıp fazla unu silkelendikten sonra hafif ateşte bol kızdırılmış yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartılır(rengine aldanap kızartma süresini 2-3dk.dan fazla uzatmayın tabağa aldıktan sonra rengini bulacaktır) ve servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır..
PÜF NOKTALARI:
Kalamar kızartırken pişirme süresine çok dikkat edilmelidir çünkü çok çabuk yanar ve sertleşir..
Ayrıca bol yağda ve hafif ateşte kızartılması, kalamarların tavanın dibine değmemesi gerekir aksi taktirde siyahlaşıp lezzeti kaybolur..
Afiyet olsun..
YOĞURTLU SOS:
4yemek kaşığı yoğurt
2Yemek kaşığı mayonez
Birkaç diş ezilmiş sarımsak
1Yemek kaşığı galete unu veya bayat ekmekiçi
1/2 Limon suyu
tuz
Malzemenin hepsi karıştırılıp sos hazırlanır..Kalamarla birlikte servis yapılır..
Afiyet olsun..
ahhh arkadasimm ahh ben bikeresinde yemistimm okadar cok serttiki hatta lastik gibiydi yiyemedim bu ne yaa dedim hatta:)))
YanıtlaSildemekki sirri pisirmedee
arkadasim yapmis bak ben yesin diye:ppp
aldim gittimmm
opuyorum canim
iyi pazarlar diliyorumm
hiç yemedim kalamar ama denemek isterim.eline sağlık canım..sevgiler...
YanıtlaSilSerapcığım kalamarı çok severim ama hiç denemedim hep hazır alıyordum...
YanıtlaSilTarif için çok tşkr ediyorum ellerine sağlık canım:)
ellerine sağlık canım ben hiç yapmadım ve yemedim amma çok lezzetli görünüyor eline sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık..kalamar tavaya bayılırım ve yaparım..sizinkide muhteşem olmuş..sevgiler:)
YanıtlaSilNefis görünüyorlar Serabım ellerine sağlık.Sizlere afiyet olsun...
YanıtlaSilben geldimmm.hiç denemediğim ve yemediğim bir lezzet.tatmak isterim doğrusu.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilkurabiyelerinde harika.değişik ve güzel bir tuzlu kurabiye çeşidi.afiyetler olsun.
http://arzumcum.blogcu.com/
hiç yemedim ama güzel görünüyor.ellerine sağlık
YanıtlaSilgüzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum
Serapcığım,
YanıtlaSilellerine sağlık. ben de pek severim kalamarı. Izgaraasınıda tava halinide..
sıcacık sevgilerimle...
Canımmm çok severim kalamarı elleri
YanıtlaSilne sağlık.Mutlu haftalar kocaman sevgiler...
daha önce hiç yemediğim bir tat...deneyebilirmiyim bilmiyorum...
YanıtlaSilama lezzetli görünüyor..ellerine sağlık canım...
hep dışarda yedim kalamar nedense evde yapınca aynı tadı alamıyacağım hazır yemek daha tatlı geliyor :)
YanıtlaSilellerine sağlık...
Nasılda canım istiyor bu aralar harikaaa olmuşlar ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Cok severim ama kendim daha hic denemedim, hazirini yedim. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgiler.
YanıtlaSilBir kere yedim sert ve lastik gibi cigne cigne gitmiyor ben hazir buzlukta satilanlardan almistim bir dahada almadim
YanıtlaSilGörüntü istah aciyor ellerine saglik serapcim
cok öpüyorum
dışarda balık yiyorsak mutlaka masaya gelen bu harika lezzetten 2 tane tadarım..
YanıtlaSilçok severimm. afiyet olsun cnm.
svglrrrrr...
eşim pek sever kalamarı..ama evde hiç denemedim.eline saglık canım.görüntü harika..sevgiler
YanıtlaSilellerine saglık canım.. cooook severım ama hıc evde denememıstım.. evde bı tek ben sevdıgım ıcın yapmadım.. ama burada gorunce valla cok canım cektı.. enfes..
YanıtlaSilafıyet olsun hayatım..
opuyorum cok..
ıyı haftalar diliyorum..
ben hariç tüm ailem bayılır özelliklede eşim :)) görmesin aklına düşer:))) canımın içi ellerine sağlık öptümm kocaman serabım sevgiler
YanıtlaSilCok harika görünüyor canim cok güzel yapmisin.Benimde denemek istedigim bir tarif.Ellerine saglik.Ayrica müzik zevkimiz cok ayni:))Önceki sarkin benim favori sarkimdi.Bu aralar Funda ararin sarkisini dinler oldum,simdide sayfanda o sarki var:)Harikasin.sana sevgilerimi birakiyorum canim:)
YanıtlaSilserapçığım burada şerbete genelde bal diyorlar.malesef ister istemez ben de alıştım galiba.senin yorumdan sonra yanlış anşılmaları önlemek amacıyla şerbetli un helvası yazdım..sevgiler canım...
YanıtlaSilcaannıımmm ablammm.Öncelikle şunu soylemek zorundayım kı uzuncaa bir ara senin bloğunu ziyaret edemediğim için bnı bağışla ,ama biliyorsunkı haklı sebeplerim var.sen gunden gune kendini aşmışsın diycek bişey yok.kalamar ı çok severim biliyorsun taha daha da çok sever ammaaaaa bunu birde sen yaptıysan daha da bir lezzetlı olmuştur prensesim bnm...ellerine sağlık bitanem süpersin süper.seni seviyorum..sibell
YanıtlaSilserapcım selam canım bu negüzel tarif bu böyle mmmm nefis gözüküyor eşimde çok sever kalamarı ... ellerine saglık hayatım sevgilerlee
YanıtlaSilkalamar tavayı cok severım.ama ınsallah sertlesmez cunku en son yedıgım kayıs gıbıydı.ellerine sağlık hemen denıcem tarıfı
YanıtlaSilellerine saglık
YanıtlaSilKalamar güzel pişirilirse tadından yenmez gerçekten bende çok sık yaparım tarifimiz aynı hatta ben artı olarak bira koyuyorum. Ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilKalamari cok sever ve hep disarda yerdim. Ilk kez sizin tarifinizle taze kalamardan yaptim ve harika oldu :)
YanıtlaSilSerapcıımm tariflerini sürekli takip ediyorum ve ailecek severek yiyoruz.
YanıtlaSilbirazdan cocuklarım afıyetle yiyecekler sayende sağlıklı büyüyorlarr :)
Paylaşım için çok teşekkür ederim
YanıtlaSil