9 Ocak 2018 Salı

COCO STAR PASTA




Malzemeler:
keki için:
3yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
2tepeleme yemek kaşığı kakao
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
1su bardağı un

Kreması:
500ml. süt
1/2 su bardağı şeker
6yemek kaşığı irmik
200gr. hindistan cevizi
1vanilya
1küçük paket krema

Üzerinin ganajı için:
200ml. krema(1küçük kutu)
100gr bitter çikolata
100gr sütlü çıkolata(yani 2paket çıkolata oluyor isteğe göre ikiside sütlü çıkolata olabilir)

Keki ıslatmak için
1çay bardağı süt

Yapılışı:
Keki için malzemeler çırpılıp yuvarlak kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilip soğumaya bırakılır..
Ara kreması için bir tencereye süt, şeker, irmik alınarak devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya dek pişirilir ocaktan alırken vanilya eklenir soğumaya bırakılır,soğuduktan sonra krema eklenip mixerle çırpılır, hindistan cevizi eklenir karıştırılır.
kek kalıptan çıkarılmadan sütle ıslatılır üzerine hazırlanan ara kreması dökülüp üzeri düzeltilir.
Ganaj için krema ocaga alınıp kaynama noktasına gelenek dek ısıtılır ocaktan alınıp çikolatalar kırılıp eklenerak karıştırılır soğumaya bırakılır soğuduktan sonra bir müddette buzdolabında dinlendirilip pastanın üzerine dökülür.Pasta buzdolabında birkaç saat bekletilir.Buzdolabından aldıktan sonra kalıbın kelepçesi açılarak servis yapılır..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: