23 Mart 2015 Pazartesi

YALANCI KREM KARAMEL























 
Malzemeler:
1lt. Süt
2yemek kaşığı un
2yemek kaşığı nişasta
1su bardağı şeker
1Yumurta

Karameli için:
1çay bardağı şeker

Yapılışı:
Karameli hazırlamak için küçük bir tavaya 1çay bardağı şeker alnınarak eritilip karamelleştirilir fazla kalırsa yanabilir dikkat edilmeli.....
Muhallebisi için Tencereye un,nişasta,şeker,yumurta,süt alınarak karıştırılıp ocağa alınır koyulaşana dek pişirilir.Küçük kalıplara fincanda olabilir,önce bir kaşık karamel dökülüp ardından muhallebi dökülüp soğumya bırakılır.Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir(bir gece önceden yapılırsa daha güzel olur)....
Afiyet olsun...
 



4 Mart 2015 Çarşamba

MAYASIZ YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ























 Malzemeler:
1Su bardağı yoğurt
1Yumurta
1Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1Paket kabartma tozu
 Kızartmak için sıvıyağ

Oda sıcaklığındaki yoğurt ve yumurta çırpılıp tuz,kabartma tozu un eklenerek yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir...
Hamur, tezgahta merdane yardımıyla açılıp istenilen şekillerde kesilerek kızgın yağda kızartılır....
Afiyet olsun....