skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler:
1Su bardağı sıvıyağ
2Su bardağı Un
2Su bardağı şeker
2Su bardağı su veya süt
1/2 veya 1Su bardağı kırılmış ceviziçi
Yapılışı:
Bir tencereye sıvıyağ alınarak kızdırılır ve un ilave edilip devamlı karıştırarak rengi değişene koyulaşana dek kavrulur ocağın altı kısılıp sıcak süt veya suda erittiğimiz şekerli karışım dökülür suyunu çekene kadar devam karıştırılırken ceviz eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.Demlendikten sonra bir kalıba alınıp bastırılır kalıp ters çevrilerek çıkarılır(bu şekillendirmeyi bir kaşıklada yapabilirsiniz)
Afiyet olsun...
Malzemeler:
125 gr. Tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1Yumurta
Bir çimdik tuz
1,5 su bardağı un
Üzeri için:
1paket vanilyalı puding
Paketin üzerinde yazıldığı kadar süt
Arzuya göre mevsim meyveleri
Yapılışı:
Tart
hamurunu hazırlamak için un,şeker,tuz ve küp küp kesilen tereyağı
mutfak robotuna alınıp karıştırılır,yumurta eklenip biraz daha
karıştırılır hamur fazla yoğrulmadan top haline getirilip
hava geçirmeyen poşete konulup buzdolabında biraz dinlendirilir...
23cmlik
bir tart kalıbı yağlanıp hamur üzerine konur ve bastırarak kenarlarını
yükselterek eşit şekilde yayılır çatal yardımıyla hamura delikler
yapılılır(kabarıp çatlamaması için hamurun ortasına yağlı kağıt serilip
onun üzerinede nohut fasülye gibi bakliyatlar yerleştirilir) ben bunu
her zaman uygulamıyorum gerek kalmıyor ama garantiye almanız için
tavsiye ederim....
Önceden
ısıtılmış 180- dereceli fırında 15-20 dakika kadar pişirilir..(eğer
bakliyat koyup yapacaksınız fırından almadan 5dakika önce çıkarıp kağıdı
ve bakliyatlar alınıp tekrar fırına verilerek 5dakika daha pişirilir)
ve fırından çıkan tart hamuru soğumaya bırakılır.
Puding
paketin üzerindeki gibi hazırlanıp soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra
tartın üzerine dökülüp meyveler yerleştirilir.....
Afiyet olsun....