23 Şubat 2009 Pazartesi

KIYMALI BRÜKSEL LAHANASI VE FIRINDA MANTAR DOLMASI



















KIYMALI BRÜKSEL LAHANASI
Malzemeler:
Brüksel lahanası
1Adet kuru soğan
2Adet havuç
2 Patates
Kıyma
1Et suyu tableti
1Yemek kaşığı domates salçası
1Tatlı kaşığı biber salçası
Tuz,baharat
Terayağ veya sıvıyağ
Birkaç diş sarımsak

Yapılışı:
İlk olarak lahanaların dış yaprakları temizlenip bol suda yıkanır.
Bir tencerede yağ eritilip kıyma ilave edilip kavrulur ve ince kıyılmış soğan ve sarımsak eklenerek kavurmaya devam edilir,salça ilave edilerek karıştırılıp küp doğranmış havuç,lahanalar eklenerek biraz kavrulup en son patateste eklenip tuz ve baharat eklenerek kavrulur az miktarda sıcak su ve etsu tablette eklenip tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır..
Afiyet olsun..
-------------------------------------------------------------------

FIRINDA BEYAZ PENİRLİ MANTAR DOLMASI



















Malzemeler:
14-16Tane iri mantar
1Adet küçük kuru soğan
1Diş sarımsak
200gr.Beyaz yağsız peynir
1Adet yumurta
3-4Yemek kaşığı sıvıyağ
3Dal maydonoz
Yarım limon suyu
Tuz,karabiber

Yapılışı:
Mantarlar suda temizlenerek sapları çıkartılıp limon suyu ile ovulur(kararmamaları için)
Diğer tarafta çıkan saplar ve soğan ince rendelenir,maydonoz ince kıyılır,sarımsak ezilir,beyaz peynir ufalanır ve bütün malzeme karıştırılarak sıvıyağ ile yumurtada eklenip iyice karıştırılır.Mantarlara bu malzemeden doldurulur yağlanmış tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180dereceli fırında 15-20dk. pişirilir...Sıcak olarak servis yapılır...
Afiyet olsun..



16 Şubat 2009 Pazartesi

TAHİNLİ KURABİYE (P.D.Ç.S.E.36)




















Bu kurabiyelerimi 36. P.D.Ç.S.E ne ev sahibeliği yapan sevgili
Mutfaktelaşı 'na gönderiyorum daveti için çok teşekkür edip kendisine kolaylıklar diliyorum..

TAHİNLİ KURABİYE
Malzemeler:
1Su bardağı Tahin
1Su bardağı Sıvıyağ
1Su bardağı Pudra şekeri
1Paket Kabartma tozu
1Paket Vanilya
Alabildiği kadar Un

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır bu yuvarlaklar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25dk. üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir..
Afiyet olsun..

12 Şubat 2009 Perşembe

I LOVE YOUR BLOG












BLOG ÖDÜLÜM

Canım arkadaşım
DİDEM beni ödüllendirmiş çok mutlu oldum kendisine çook teşekkür ederim seni seviyorum Didoşum:)

Ödülün gönderilmesiyle ilgili uyulması gereken 3 kural var..
1.Seni ödüllendiren blog yazarının linkini vermek..
2.Bu ödülü verdiğin 7 blog sahibinin linkini vermek..
3.Seçilen blog yazarlarını durumdan haberdar etmek..

Arkadaşlarımın hepsini ödüllendirmek isterim ama malesef kurala uyup 7 blog sahibinin linkini yazmak zorundayım hepinizi çok seviyorum..

SEVGİLİ ARZU

SEVGİLİ AYŞE

SEVGİLİ FATOŞ

SEVGİLİ BELGİN

SEVGİLİ YASEMİN

SEVGİLİ ÖZGÜL

SEVGİLİ NİLGÜN

9 Şubat 2009 Pazartesi

MUZLU RULO PASTA






































MUZLU RULO PASTA
Malzemeler:
Pandispanyası için:
4 Yumurta
6 Yemek kaşığı şeker
9 Yemek kaşığı un
1Paket Kabartma tozu

Kreması:
2 Kutu Krema
2Yemek kaşığı şeker
2Paket krema sertleştirici
2Adet muz

Yapılışı:
Yumurtalar mixerle çırplıp şeker eklenir beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve un,kabartma tozuda ilave edilip çırpılır.
Kare fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek kek dökülür ve önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında çok fazla üzeri kızarmadan 15-20dk.kadar pişirilir.
Fırından alır almaz kağıtla birlikte pandispanya rulo şeklinde sarılıp bu şekilde bekletilir..
Diğer tarafta krema,şeker,krema sertleştirici çırpılarak krema hazırlanır..
Rulo yapılmış pandispanya açılıp kağıttan ayrılır ve üzerine kremanın bir kısmı sürülüp soyulmuş muzlar bütün olarak uzunlamasına yerleştirilir ve rulo yapılır.Pastanın üzerinede kalan krema sürülüp istenilen şekilde süslenir..
Afiyet olsun..

6 Şubat 2009 Cuma

MİMLENDİMM:) VE HIRSIZ VAR....

Canım arkadaşım DİDEM beni mimlemiş memnuniyetle cevaplamaya çalışacağım teşekkür ederim Didoşum:)

1.Yakınınızda bulunan ilk kitabı alın..
2.161.sayfayı açın,
3.5.Cümleyi okuyun
4.Blog sayfanıza yazın.
5.En güzel cümle ve en güzel kitabı seçmeyin,sadece en yakınınızda olan kitabı alın.
6.Beş blog arkaaşınıza yollayın...

1.Şuan en yakınımda olan kitabı aldım..
2.161.Sayfayı açtım:)
3.Okudum..
4."Bu testlerin istenemesine hekim karar verecektir" (Görüldüğü üzere bloğumada yazdım:)
5.En yakınımda masamın üzerindeki İbrahim saraçoğlunun Bitkisel Sağlık Rehberi adlı kitabı vardı onu aldım..
6.Bende sevgili BELGİNCİĞİMİ mimliyorum canımcım sıra sende:) kolay gelsin..

DİKKAT!!
Hırsız varrrr...
Geçen gün yemek sitelerini dolaşırken gördüğüm resim karşısında şok oldum arkadaşlar sitenin salatalar ve mezeler bölümünde benim patates salatamın resmi duruyordu karşımda resmen çalınmış üstelikte tarifle resmin alakası yok anlaşılan tarifide başka yerden çalıp yapıştırmışlar,bunu görünce email attım kendilerine ve bana gelen cevabı aynen yazıyorum..

"Sitenizden alındığını belirttiğiniz "resmin" copyright haklarını gösteren
belgeleri yada noterden bu resimlerin size ait olduğunu gösteren noter
kayıtlarının bir kopyasini email adresimize (info@yemeksofrasi.net)
gönderirseniz mennuniyetle resmi siteden kaldırırız yada sizin isminizi
belirtiriz"

Arkadaşlar burada( yani blogspotta açtığımız sitelerde) hanginizin resimlerinin size ait olduğunu gösteren noter kayıtları var söylermisiniz lütfen.. yoksa varda benmi bilmiyorum benim yok çünkü
...
yüzsüzlüğün bukadarınada pes diyorum emeğe saygısı olmayan ordan burdan toplayarak site oluşturan insanları buradan kınıyorum..

2 Şubat 2009 Pazartesi

SİRKELİ KURABİYE






































Bu tuzlu kurabiyelerde benim favorilerim arasında nefis bir kurabiyedir denemek isteyenlere duyurulur:)

SİRKELİ KURABİYE
Malzemeler:
1Paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin..
1Çay bardağı sıvıyağ
1Çay bardağı sirke
1Yumurta sarısı(beyazı üzerine)
3Yemek kaşığı şeker
1Tatlı kaşığı tuz
1Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri için:
Bol susam

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir..Hamurdan parçalar koparılıp istenilen şekil verilip önce yumurta akına sonra bol susama bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180-200dereceli önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir..
Afiyet olsun..